Alle thema's

Communicatiestijl

Informatie over de communicatievoorkeuren van de GeoTypen: de beste manier van communiceren, de communicatie- en aanspreekvorm en het communicatiekanaal.

Download onze communicatiestijlen preview

thema-communicatiestijlen-670x650-transparant.png

De opbouw en inhoud

Elk type heeft zijn eigen voorkeuren. Ook op het gebied van communicatie. Voor het in kaart brengen van deze communicatievoorkeuren hebben wij een communicatiestijlen onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is gebaseerd op een aantal wetenschappelijk onderbouwde concepten en bestaat uit verschillende onderdelen. Gezamenlijk geven ze een totaalbeeld van de communicatievoorkeuren van elk type. Deze voorkeuren zijn vervolgens vertaald naar heldere communicatietips en –adviezen.

Ieder GeoType is dus uniek en houdt er een eigen communicatiestijl op na. Zo willen Creatieve Milieuliefhebbers formeel worden aangesproken, Ondernemende Internetgezinnen juist informeel. Online Netwerkers reageren beter op beeldende informatie, terwijl Intellectuele Cultuurliefhebbers uitgebreide, tekstuele informatie wensen te ontvangen. En waar Actieve Vijftigplussers feitelijke informatie het prettigst vinden, horen of lezen Huiselijk Families liever een verhaal.

In de praktijk

De kennis van het thema communicatiestijl wordt ingezet voor onder andere:

  • Het afstemmen van de vorm van een boodschap op een doelgroep, door meer beelden te gebruiken en storytelling toe te passen op de typen die hier sterk op reageren.
  • Het afstemmen van de inhoud van een boodschap op een doelgroep. Bijvoorbeeld door reviews te tonen aan de typen die hier veel waarde aan hechten, en het advies van experts of scores uit een consumententest aan de typen die dit belangrijk vinden.
  • Het kiezen van het juiste kanaal om een boodschap over te brengen.

Weten wat dit onderzoeksthema voor elk GeoType inhoudt?

De communicatiestijl verschilt per type. Wilt u hier meer over weten? Of heeft u algemene vragen over dit thema? Laat uw informatie achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

* Verplicht veld. 

GeoType? Wij vertellen er graag meer over!

Contact